Pop-Up Picnic ir lielisks veids kā eleganti pavadīt darba dienas vakaru vasarā. Etiķete zināšanas arvien vairāk paliek modē, to skandina gan Vogue, gan Tatler. Kādas nianses ir jāņem vērā, gatavojoties pasākumam, ņemot vērā etiķeti, stāsta jums elegances un labu manieru skolas Aristocratic rituals etiķetes eksperte Vita Nasirova.
Galda servēšana ir svarīgs aspekts, kuru ir jāņem vērā. Pastāstīšu par galvenajiem principiem:
Galda piederumus servē saskaņā ar pasniegtajiem ēdieniem un to secībai. Pirmais ēdiens atbilst tālāk no šķīvja servētajiem galda piederumiem. Padomājiet par savu ēdienkarti. Ēst ar vieniem un tiem pašiem galda piederumiem gan gaļas, gan zivs ēdienu ir slikts tonis.
Servējot, svarīgi atzīmēt, ka dakšas tiek servētas no kreisās puses, bet naži tiek likti no labās, kur naža asā puse tiek vērsta uz šķīvja pusi. Izvēlieties sev tīkamo angļu vai franču galda servēšanas veidu, bet par to nākamajā raksta.
Servējot galdu, izmantojiet auduma salveti no kvalitatīviem materiāliem, novietojot tos uz šķīvja vai kreisajā pusē no tā, bet, nekad uz tā neliekot galda piederumus, jo salvete ir pirmais, ko jums jāuzklāj uz ceļiem, apsēžoties pie laikus uzklāta galda.
Bieži svinīga pasākuma neatņemama sastāvdaļa ir aperitīvs. Svarīgais aspekts– pareizi servēts dzēriens ar elegantu kvalitāti. Nekas nevar sabojāt tā pasākumu kā nekorekts pasniegšanas veids – silts šampanietis vai dzirkstošais vīns ir faux-pas. Atcerieties, stipri atdzesēts dzirkstošs vīns dos izcilas atsauksmes par pasākumu un arī jebkuras kvalitātes burbuļi, ja tie ir pasniegti pareizā temperatūrā, tiks gardi pievarēti. Jo aukstāka temperatūra, jo skaidrākas vīna detaļas.
Alkohola pudeles likt uz galdauta (kas mūsu gadījumā ir balts, kas ir arī formālā izvēle) vai vienkārši uz plika galda ir mouvais ton. Padomājiet laicīgi par kādu paliktni vai ledus spaini.
Galda piederumu pozīcijas ir trīs: to kā tiek servēts galds (starta pozīcija), pauzes stadija un maltītes beigas. Vienreiz pacelti galda piederumi nekad netiek likti atpakaļ uz galda. Pārtraucot ēšanu, lai veiktu saviesīgu sarunu, jo ar galda piederumiem rokās netiek runāts, galda piederumus jāsakrusto un jānovieto uz šķīvja uz plkst. 4 un 7. Galda piederumi nav „airi”, tos nedrīkst atstutēt pret šķīvja malu. Pabeidzot maltīti, galda piederumi tiek salikti kopā un novietoti uz plkst. 4:25.
Salvetes ir vēl viens veids kā citiem norādīt par savu maltītes statusu: uz krēsla atstāta auduma salvete signalizē jūsu vizavī, ka jums ir nepieciešams atiet, bet jūs atgriezīsieties, savukārt novietota salvete šķīvja vietā vai kreisajā pusē no tā – jūs esat pabeidzis maltīti. Iesaku neizmantot papīra salvetes, jo tās rada lieku haosu uz galda.
Telefons netiek likts uz galda, tas ir tikai loģiski, jo mūsu sarunu biedrs ir arī mūsu prioritāte, un nav nekādas nepieciešamības norādīt uz pretējo. Telefonu iesaku atstāt somā vai kabatā klusuma režīmā. Ir protams brīži, kad ir jātur roka uz pulsa, jūs gaidāt kādu svarīgu ziņu, par to tad ir laikus jābrīdina un jāatvainojas. Dāmu somiņu var atstutēt pret krēsla muguru, ja tā konstrukcija to pieļauj, bet ja, nē, tad uz grīdas vai uzkarinot uz krēsla muguras;
Kā pareizi turēt vīna glāzes? Viss ir atkarīgs no glāzes formas. Baltā, sarkanā vīna glāzes turot ar 3 pirkstiem kājiņas vidū, bet šampanieša „flute” tuvāk kājiņas apakšai. Nekad pirksti neaptver stiklu – pirmkārt, saglabājas vīna temperatūra, otrkārt stikla tīrība.
Tosts: īpaši smalki un eleganti vīrieši savu glāzi piepaceļ nedaudz zemāk par sievietes glāzi. Bet šeit pats svarīgākais, ne glāzes saturs, glāzes izcelsme, bet māka paskatīties acīs un patiesi pasmaidīt.
Nospodrināt savu sociālās kompetences briljantu jūs var apmeklējot Aristocratic rituals bāzes kursu “Māksla būt lēdijai” vai meistarklases “Lēdijas grācija” un “Galda etiķete”. Vai vienojoties par individuālu konsultāciju individuālām vajadzībām vai uzņēmumam. Ir pieejamas arī online apmācību programmas.
Comments are closed