Pikniks ir viens no svētku pasākumiem (man tie noteikti ir svētki), kurš it kā ir viegli, bet tajā pašā laikā grūti organizējams, īpaši, ja vēlas paņemt līdzi labu ēdienu. Piknika vieta nosaka to, ka nevar izvērsties ar daudz ēdieniem, kurus jāēd ar nazīšiem un dakšiņām. Vieta – īpaši ja tas ir tālu no sākumpunkta, nosaka to, ka silts ēdiens paliks auksts, vēsā vīna pudele silta, bet ar eļļu aplietie salāti samirkuši un saplakuši. Tāpēc, dodoties piknikā, jāapsver visas iespējas.
Tādēļ es iesaku sekojošas lietas:
- Ēdienus, kas garšo labi gan auksti gan silti.
- Salātiem mērci vienmēr jāiepako atsevišķā trauciņā un jāuzlej tieši pirms pasniegšanas.
- Noteikti neņem līdz ēdienus, kas ir violēti vai tumši, jo piknikā cilvēka poza bieži vien ir tāda , ka kaut kas noteikti kaut kur uzpil. Ja ne daudz tad mini pilīte jā.
- Vienmēr paņem ekstra nažus, dakšas un karotes.
- Paņem līdzi gan skaistās salvetes, gan papīra virtuves dvieļus (tie palīdz ja kaut kas izlīst un nez kāpēc kaut kas vienmēr arī izlīst).
- Sadali piknika saturu pa vairākiem groziņiem, lai katrs var nest kaut ko un justies piederīgs.
- Atceries par to, ka kaut kur arī ir jāsēž (tāpēc sega noder) un atkarībā no dienas laika kad ir pikniks, varbūt jāpaķer ekstra sega ko uzmest uz pleciem.
- Izmanto ekoloģiskos vienreizlietojamos traukus – tie ir gan labi dabai, gan izskatīgi. Bet, ja vien iespējams – tad īstos.
- Dzēriens ir neatņemama sastāvdaļa, tāpēc tam ir jābūt līdzi vienmēr un tieši tādam, kas piestāv ēdieniem un gadalaikam. Vēsākām dienām vieglāks sarkanvīns, siltākām – baltvīns (ja nav tālu jābrauc vai ir ledusskapītis), vakariem konjaks vai kalvadoss, nedzērājiem kāda eko limonāde (jo pikniks ir svētki).
- Protams, pikniks var būt spontāna ideja, bet labāk tam sagatavoties un pagatavot ēdienus laicīgi – cepumus, nopirkt olīvu izlasi, uzcept vai nopirkt svaigu maizīti, sierus (piknikā ideāli der tieši cietie un brī tipa sieri), izmeklēt lieliskus riekstiņus.
- Uzkodām ir liela nozīme, jo kad viss ir apēsts, tad vienmēr ir kaut kas, ko uzkost un tā kā pikniks nav pasākums, kurā paēd un skrien, tad uzkodiņas pie sarunām piestāv vienmēr.
Mana izvēle piknika grozam:
Recepte: Siera un olīvu standziņas
Recepte: Ceptās Sanfrancisko olīvas
Recepte. Tapas. Spāņu mandeles ar garšvielām
Recepte: Rudenīgie salāti ar kaņepēm no TE!
Recepte: Auzu miltu un ābolu kvadrāti
Recepte: Piparmētru un citrona dzēriens
Receptes: Aukstā dārzeņu krēmzupa
Comments are closed